Mazda CX5 - Jinba Ittai - Just like the symbiotic relationship developed over time by a horse and rider

BogdanStancu

Membri
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About BogdanStancu

 • Rank
  Junior

Recent Profile Visitors

150 profile views
 1. Offtopic...am avut din pacate o experienta neplacuta cu autopieseonline24.ro, in sensul ca am primit un set de amotizoare in cutii rupte (nu doar desigilate), iar unul dintre amotizoare era mult mai slab decat celalalt.
 2. Suna bine:) Mai spune-ne te rog de unde le-ai luat? Le-a comandat service-ul?
 3. Hai sa va zic si experienta mea. Schimbat discuri si placute la 90.000. Simpteam vibratii in volan la franari la peste100km/h. Am cumparat marca ATE de la epiesa si le-am montant la BDT Splai. Totul bine si frumos (montajul parea facut bine, discurile aratau f bine) pana acum cand au trecut 3000km si am inceput din nou sa am vibratii in volan la franari in intervalul 100-120km/h. Voi incerca o garantie la discuri. Sa vad intai daca BDT poate sa imi masoare deplanarea discurilor. As vrea si eu sa ne spuna cineva care a schimbat discuri+placute si care are acum deja mai mult de 10.000km si nu are probleme - de unde a luat, ce a luat si unde a montat.
 4. Legea cererii si ofertei spune sa maresti pretul si atat, nu sa il dublezi la manopera daca nu iei piesele de la ei.
 5. Wtf! De ce e normal asta??? Asta înseamnă ca își asumă că adaosul lor la piese e mult peste magazinele normale de piese.
 6. Confirm si eu dublarea prețului la manoperă daca vii cu piesele tale. Asa mi s-a spus luni. Politica de bișnițar...
 7. Eu cred ca merita incercat și cu acelasi sistem dar cu barele mai lungi. La mine sistemul de la thule cu care ies in consola s-a potrivit perfect.
 8. Toți producătorii de bare indica la BM prinderea cu gheare universale pentru ca șinele de pe plafonul de la BM nu mai au acele sertare speciale pentru introducerea șuruburilor de prindere (mazda a zis sa mai dea fraierii niste 100E si ia alte sine). Si nu va gândiți ca sistemele de bare sunt personalizate pentru fiecare model de mașină in parte. Nu, există gen 10 modele universale care se folosesc la toate.
 9. Ca o completare a ceea ce am scris mai sus, suportii si kitul de prindere le-am luat de la Norauto - marca Norauto si doar barele transfersale le-am luat de la Thule pentru ca profilul wingbar e mult mai sislentios decat barele pe care le cumparasem. Inclusiv la Norauto in catalog, pentru mazda de dupa 2014 avea doar prindere cu gheare.
 10. Salutare! Pentru ca m-am lovit de problema prinderii barelor transversale as vrea sa stiti ca am montat bare de la Thule cu prindere in puncte fixe pentru mazda 3 generatia anterioara (nu imi place varianta univesala cu gheare. Gaurile in plafon exista, doar ca toti producatorii de bare indica sistemele acea cu gheara (universale) pentru ca modelul nou de mazda nu mai are acele orificii dedicate in sinele de plafon (acestea trebuie inlocuite cu unele cu orificiu - tiganie mazda ca sa iti mai ia vreo 50E). Eu personal am gaurit sinele originale. Deci, pentru sedan merge combinatia Thule Rapid System 753+Thule WingBar 961+Kit 3069 Fixpoint XT__4.
 11. Intradevar unii poate chiar s-au saturat sa inghita vrajeli de genu....doar piesele cumparate din sevice cu preturi duble, au o calitate normala.
 12. Salutare! Cat ati reusit sa alimentati cel mai mult in mazda voastra? Eu astazi mai aveam doar doua liniute la afisajul de combustibil si o autonomie de 80km. Cu toate astea pistolul de la pompa a sarit la 33L.
 13. Poti pune aici o copie a devizului?
 14. Multumesc pentru raspuns. In manual scrie ca varianta asta cu ”flexible” e disponibila doar pentru Europa si SUA si e doar o optiune. Se poate seta si pe modul fix (de care service). Pe modul flexible inlocuirea uleiului scrie ca se face cand ajungi la 0%, dar nu mai mult de 1an, respectiv 20.000km. Asadar cei care sunt pe modul fix ar risca uneori sa fie descoperiti. In alta ordine de idei...conform manualului, la prima revizie, se schimba doar uleiul si fitrul de ulei. Aici pe forum am vazut ca multi au schimbat si filtru de aer/habitaclu(polen). Ati fost intrebati daca doriti si schimbarea acestora? Erau foarte murdare? Sau cum au justificat ca le-au schimbat si pe alea?
 15. Asa ca la tine apare si la tatal meu care are o CX 2015 cu motor diesel. Nu stiu care e faza, de ce la mine e altfel. Precizez ca e modelul facut inca in Japonia. O avea vreo legatura?