Mazda CX5 - Jinba Ittai - Just like the symbiotic relationship developed over time by a horse and rider

terraleone

Membri
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About terraleone

 • Rank
  Junior

Profile Information

 • Locatie
  Brasov
 • Model
  CX-5

Recent Profile Visitors

256 profile views
 1. https://www.marso.ro/produs/anvelopa/nokian/suv-4x4/anvelopa-de-iarna/wr-suv4/225-65-r17/xl-suv-97433 am luat pt mașina soției (un polo 2018, bineinteles alte dimensiuni), rămân fidel mărcii
 2. Sunt de acord cu ce ai scris. nu suntem de obișnuiți sa apelam la lege. am trecut prin aceleași etape, tot cu un telefon, la Vodafone, ce stătea mai mult prin service. am citit legislația și le-am dat cu ea in cap fără sa mai ajung la protecția consumatorului. Mi-au schimbat produsul automat, in a 16 zi calendaristică (atenție, nu lucrătoare cum încercau sa ma aburească). nu știu însă dc un email poate reprezenta o solicitare legală fără a avea un feedback la el prin care sa poți dovedi ca au luat la cunoștința, fa-le o cerere și cere nr de înregistrare sau încearcă sa faci solicitarea prin intermediul aplicației. măcar ea îți generează un răspuns automat de trimitere a solicitării
 3. Neața! Chestia asta cu rechemările este destul de relativa:( de fiecare data când am făcut revizia am întrebat de așa ceva... s-au bâlbâit... n-au știut ce sa caute prin calculator... aplicatia Mazda o am activa, ar fi fost cât se poate de ok sa fim înștiințați prin intermediul ei de astfel de rechemări
 4. Revin cu o adăugire la postare mea referitoare la revizie. cand am lăsat mașina am specificat sa se verifice plăcuțele de frâna. Dupa revizie mi-au scris ca trebuiesc schimbate in maxim 3000km. Cum au făcut estimarea? Buna întrebare. Am făcut aproximativ 1300 km și un coleg de serviciu, mecanic foarte bun, îmi spune “m-am uitat un pic la mașina ta, nu-mi place cum arata” mi-a dat roata jos și... a trebuit sa schimb discurile pe spate. “Specialiștii” de la rădăcini brasov și-au arătat încă o data valoarea:( Culmea, prin Iulie am fost la ei (cred ca atunci au apărut aceste probleme, un harait destul de tare), am făcut o tura prin afara Brașovului cu șeful de la service, și acesta mi-a spus ca mașina nu are nimic:( cu as putea sa ii “recompensez”?
 5. Astăzi, după revizia de 3 ani, am intrat și in show-room Mazda sa-mi clătesc ochii! Mazda cx30 mi s-a părut super fata de cx3! din vorba in vorba cu cei de acolo, întrebând dc au stiinta despre vreun hybrid dezvoltat de Mazda, mi s-a spus ca anul viitor ar fi in plan o electrica:) știți ceva despre subiectul asta?
 6. Revizia de 3 ani, cx5, 2.0, awd: 600 lei cu reducere 15% la ulei după ce i-am întrebat de ce este aceasta diferența de preț între uleiul lor și cel de la magazinele de specialitate. Actiunea a durat aproximativ 30 de minute, mașina primind-o după alte 10 minute. Facturat, 1,7 ore, ceea ce mi se pare exagerat, indiferent de coeficienții aplicați pt a ajunge la acest număr.
 7. Nu am completat. Mașina e PERFECTA:) in primul an am plătit 4 litri, in al doilea an 5. comparand facturile am sesizat diferența și m-am întors la service. Cu greu am găsit pe cineva sa îmi spună cât ulei intra... Când am găsit răspunsul, cei din service nu su știut să-mi răspundă de ce in primul an nu au fost 5 litri, nici de ce in al doilea au uitat sa-mi dea restul de ulei... eu m-am prins...
 8. Salutare! luni fac revizia de 3 ani și ma pregătesc intens! mi-am pus restul de ulei de anul trecut (se presupune ca ar fi 0,8 litri, dar cred ca este mai puțin de jumătate. Eu anul trecut m-am întors sa le cer explicație de ce cu un an înainte plătisem 4 litri și in anul respectiv 5 și mi-au dat un bidon cu ceva în el...) ideea este ca m-am uitat un pic pe factura și descopăr ca am plătit 63 lei fără TVA pe un litru. Cum netu’ e la îndemâna... căutam: eMAG - 129 lei 5 litri Mazda original oil ultra 5w-30 pe epiesa: 38 lei litrul dar tot nu este 400 lei și ceva cu TVA cu tot. Mi se pare o mizerie chestia asta intrebarea este: pot merge cu uleiul meu la revizie?
 9. Salutare! luni fac revizia de 3 ani. 2.0 benzina, challange. imi puteti spune cam cât costa schimbarea plăcuțelor de frâna? cei de la rădăcini bv mi-au dat un preț de aproximativ 1500 lei...
 10. Mda, ieri am fost la Radacini brasov și am discutat cu inginerul de acolo. Cum nu avea nicio platforma liberă, ne-am urcat in mașina și am făcut o tura... bineinteles, pana sa ajung la service, roata a tot huruit... când am început tura...nimic! ideea este ca, după ce am făcut tura, mi-a confirmat ca nu este o problema mecanica la mașina și ca cel mai probabil este o pietricica prinsă undeva acolo și scoate zgomotul respectiv. am lăsat o ora mașina in parcarea respectiva, in ideea in care, de obicei, scotea aceleași zgomote la reluarea rulării! bineinteles ca nu a mai scos un zgomot! astazi de dimineata, am plecat la Spalatorie pt a înfrumuseța mașina, zgomotele au reapărut, dar scăzute ca intensitate. Am rugat personalul sa insiste cu un jet de apa pe toată respectiva... acum nu mai este niciun zgomot, sper sa fie de durata, nu pana mâine dimineata! sa aveți o vara superba!
 11. Am fost la o vulcanizare, am dat roata jos, am dat cu aer... nimic. In plus au încercat sa miște angrenajul ce susține roata (scuzați lipsa acută a Termenilor de specialitate) dar aceasta nu se mișcă, nici cu frâna trasa, nici cu ea pe liber... sa am probleme mai serioase decât o pietricica? De ce nu îmi apare nimic pe bord?
 12. Salutare. Am de câteva zile un zgomot la roata stânga spate. Se aude ca un fâlfâit, ca și cum ar fi o sarma prinsă și ar zgaria Discul. sunetul se aude pentru o perioada, ulterior se diminuează si dispare. sa fie oare plăcuțele de frâna care rămân blocate pe disc? Nu identific vreun blocaj al roții respective, nu apare niciun senzor pe bord, doar un zgomot enervant (îl aud numai cu geamul deschis dar destul de puternic in aceasta situație). va mulțumesc anticipat pentru orice răspuns!
 13. Repet, modelul 2016, nu cel actual. Are oglinzi pliabile, cotiera locuri spate cu suport pahare
 14. Eu am cx5 din Septembrie 2016. Challange, 2.0 benzinar, awd, 160cp. sunt foarte mulțumit de ea, iar consumul il poți vedea in poza: 2 drumuri Brasov-București, un drum Brasov-Sibiu si fâțâială in Brasov, București si un pic in Sibiu. E cat se poate de Ok.