Mazda CX5 - Jinba Ittai - Just like the symbiotic relationship developed over time by a horse and rider

Jon0014

Membri
 • Content count

  213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Jon0014 last won the day on April 28

Jon0014 had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

About Jon0014

 • Rank
  *
 • Birthday 08/14/76

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti
 • Model
  CX-5
  CX-3
 1. După vreo 600km cu CX-5-ul meu, soția are consum 9%. Corbeanca - Piața Victoriei (nu la ore de varf) si cateva drumuri ocazionale prin București/Ilfov (la fel, nu când e foarte aglomerat).
 2. Temporar merg cu un BMW seria 5 diesel automat (oare mai exista seria 5 manual?) - varianta de 184cp. După 400km consumul este 9l/100km. Traseul e cel uzual, unde la CX-5 am consum 10l. Diferenta majora e la porțiunea de autostrada (A3, intre Moara Vlasiei si Bucuresti) unde CX-5-ul consuma peste 12 (ma cam grăbesc) in timp ce BMW-ul cu cruise activat la 170km/h consuma sub 9.5 l. Însă diferenta mi se pare chiar decentă pentru CX-5.
 3. 10% mi se pare foarte mult. La mine nu am sesizat diferente mai mari de 0,2l intre consumul real fata de cel afisat (dar nici n-am verificat des, de cateva ori pana m-am convins ca diferenta e nesemnificativa).
 4. Dupa aproape 50.000 km si 3 resetari ale calculatorului, consumul mediu e tot 10l/100km. Acelasi consum mediu de cand am cumparat masina (am resetat Trip B doar cand a trebuit sa deconectez bateria - la instalarea modulului pentru AA si dupa ce mi s-a rupt cureaua la alternator), desi pe termen scurt variaza intre 7 - 12 l/100km (orice altceva mai mic sau mai mare, desi posibil, este exceptie). Cred ca e destul de safe sa fie luat ca reper pentru cineva care circula preponderent in Bucuresti / Ilfov, cu 3-5 drumuri mai lungi de 500km / an. De obicei nu merg incet / la consum. Cu Yarisul 1.3 benzina aveam 9.3 consum in 2010
 5. Cand am luat mașina, prima oara cand am frânat mai brusc mi s-a părut că a reacționat mult mai greu decât Legacy-ul cu care eram obișnuit. Aproape o senzație de nesiguranță. Apoi intr-o zi am reactionat târziu când mașina din față a frânat brusc si mi-a intrat sistemul de frânare automată. Reacția mea a fost ceva de genul HOLY S***T!!! Mi-au zburat toate obiectele din mașina instantaneu Mașina știe să frâneze. Impresia artistică lasă de dorit, cel puțin până te prinzi ce vrea de la tine.
 6. Eu n-am avut probleme la parcat din cauza camerei spate. Am modelul 2017, inteleg ca la astea noi sunt ceva mai ok. Mi-ar fi placut însă sistemul de deschidere al hayonului cu ajutorul piciorului. Oare se poate monta asa ceva aftermarket?
 7. Pe drumul din Brasov spre Poiana noaptea e foarte fain, pentru ca e ca un "tunel" din copaci pe anumite portiuni si cand vine ceva din fata stinge si aprinde alternativ zonele prin care trece masina respectiva. E chiar fain. Pe de alta parte uneori reactioneaza mai greu, in functie de inclinarea drumului, la masinile din departare. Am mai fost flash-uit de cateva ori, dar foarte rar comparativ cu situatiile in care masina reactioneaza la timp. L.E. Dar ca sa mearga trebuie sa faci mai intai ce zile @AhuraMazda
 8. Ai fi bine sa se faca controale reale la sistemul de iluminare. Un procent semnificativ dintre masinile cu care ma intalnesc noaptea ma deranjeaza, dar am retinut un caz special in care proiectoarele de ceata bateau de parca ar fi fost faza lunga. Daca alea erau asa "din fabrica", probabil vorbim de fabrica de bere. Altfel poate sunt situatii in care proiectoarele de ceata ajuta si daca nu e ceata, dar nu cred ca 100% din soselele din Romania sunt asa.
 9. Posibil sa fie mai potrivit alt topic pentru discutia asta, dar nu e nici total off-topic. Eu am G194 si decizia a fost simpla: 1. am vrut Revo Top AT (posibil doar cu G194) - si acum daca vrei Takumi Plus de exemplu, gasesti doar cu G194; 2. am vrut maxim de CP benzina.
 10. Gura Humorului - Roman, plecat duminica la 10 noaptea, mers cu 70 - 80km/h in localitati si 90-100km/h in afara localitatilor. Consumul mediu a fost de 5.6l/100km. Singur in masina + bagaje. Pana la Bucuresti s-a facut 6.8l/100km, dar cine are rabdare sa mearga cu CX5-ul 450km cu 90km/h pe pilot automat
 11. Posibil ca urmatoarele 4 zile sa ti se para mai lungi decat cele 4 luni Cel putin la mine asa a fost... Vestea buna e ca merita asteptarea
 12. Daca iei in calcul cum a murit Anton Yelchin, toate precautiile Mazda legate de portbagaj nu vor mai parea exagerate.
 13. E clar acum ce-au făcut nemții cu diferenta de 30.000 de Euro pe care o dai in plus pe un Audi similar ca dotări...
 14. Eu nu l-am văzut nici după 33.000. Sper să nu-l vad de acum încolo
 15. Poți reformula în așa fel încât să se înțeleagă mai bine întrebarea ta? Presupun ca vrei sa vezi daca merită să iei Takumi Plus în loc de varianta imediat inferioară... Dacă e așa, poți scrie aici ce dotări ai în plus la Takumi și care e diferența de preț?