cichity

Membri
 • Content count

  228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

cichity last won the day on April 23 2012

cichity had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About cichity

 • Rank
  *
 • Birthday 07/09/77

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti
 • Model
  /

Contact Methods

 • Gmail
  cornelus_d

Recent Profile Visitors

1822 profile views
 1. Este o fiesta si nu prea.multe piese nu corespund,de exemplu motorul este diferit,ambreiaj,tampoane,planetare si multe altele.se potrivesc piese mai mult pe partea de articulatii.La mazda mea,am ajuns sa "umblu" cam peste tot.nu stiu daca a ramas ceva neschimbat pe ea
 2. Daca ai doar un suport rupt,este posibil sa-i strici si pe ceilalti.
 3. caseta de directie transmite direct in volan toate gropile.
 4. zilele astea mi s-a rupt nuca de la unul dintre cablurile timoneriei.Sper ca acest defect sa fie doar un caz izolat(masina este scoala de soferi).altfel daca intampinati aceasta problema,este destul de costisitoare.Iar operatiunea de inlocuire,este cu adevarat complicata.Insa acele cabluri costa undeva pe la 2000 lei pe original.after market nu gasiti.
 5. Cel mai probabil acel "tremurat" pe ca il simti in coloana,provine de la caseta de directie.
 6. azi am reusit sa schimb senzorul de detonatii.pentru a ajunge la el,s-a dat jos galeria de admisie.
 7. bascule,ambreiaje,capete de bara,tampoane,etc.nici nu am dorit sa le mai scriu.s-ar fi facut pagina prea lunga.referitor la caseta de directie,la mine a fost printre primele probleme mai serioase aparute.S-a rezolvat la reconditionat.Daca te ajuta cu ceva caseta este TRW si este compatibila cu Fiesta VI.Ca dealtfel cam toata articulatia de pe fata.Eu am si acum senzorul de detonatie defect.
 8. Mazda mea a implinit 10 ani, si 170k.daca ar fi sa tragem linie eu zic ca a iesit relativ ok.defecte: Joc in caseta directie Sonda landa 1 Senzor detonatie Joc in Rulment planetara dreapta Rulment fata dreapta Consum ulei(circa 1 litru la 5000 km) Putina rugina la stergator haion. Am incercat sa nu adaug piesele consumabile,cu totusi ca si rulmentii ar cam fi.
 9. clapeta de acceleratie.trebuie curatata
 10. si eu am avut sonda 1 dusa.in cazul meu,am banuit gpl-ul vinovat in distrugerea asa repede a sondei.dar din ce citesc aici se pare ca nu gazul este de vina.pana la urma am reusit sa imi iau una de la dezmembrari.am vreo 30k si vad ca inca merge.cea uzata a avut calamina depusa,nu stiu motivele depunerii,insa nu aditivii sunt de vina.eu nu am pus niciodata in motor asa ceva.
 11. asa este!!de preferat a se schimba toti o data.
 12. Masina este pe scoala de soferi.si asta spune tot!Insa la tamponul hidraulic am vazut si pe alte forum-uri din afara,ca sunt probleme.tamponul de motor se gaseste de la Yamato cod I53098YMT.iar cel de cutie I53069YMT.altceva nu am vazut.la cel hidraulic mai sunt variante de la fiesta.cel de cutie nu se potriveste.
 13. Din pacate am ajuns sa schimb si ultimul tampon ramas pe masina.aici am avut ghinion.nu s-a mai potrivit de la fiesta.daca cel hidraulic si antibalans au mers,cel de cutie nu.tampoanele arata la fel,dar cel de fiesta nu cade la o singura gaura.Cel mai probabil voi ajunge pana la urma la dealer.Nici un tampon aftermarket nu am gasit pentru mazda 2.Absolut nicaieri.Cand am intrebat pe la magazine despre tampoane de m2,ma simteam de parca as fi fost singurul om de pe planeta care ceream asa ceva!
 14. nu este jupuire,este nesimtire.in lipsa de cunostinte,pricepere sau alternative,f multi se indreapta catre dealeri.si de aici vine si cererea.daca un dealer iti cere pe un tampon 1500 de lei,tu cum ai descrie situatia?
 15. eu cred ce vad.iar realitatea mi-o ofera masina.cea ce am vrut sa aduc in discutie,in niciun caz NU era vorba daca acel tampon este sau nu hidraulic.mi se rupe daca este sau nu!eu am vrut sa aduc in discutie si alte alternative sau variante posibile de inlocuire a unor componente.si mai ales de evitare a "jupuiri" clientului de catre unii dealeri.Pot fi si altii in situatia mea care doar citesc acest forum si se pot documenta de aici.asa cum si eu am facut-o in ultimii 10 ani de cand sunt in acest club.Chiar mai sus colegul nostru alexb,m-a ajutat f mult.de astfel de pareri avem nevoie.