TudorAdrian

Membri
 • Content count

  224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

TudorAdrian last won the day on August 31 2019

TudorAdrian had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About TudorAdrian

 • Rank
  *
 • Birthday 07/05/88

Profile Information

 • Locatie
  Cluj
 • Model
  CX-30

Recent Profile Visitors

318 profile views
 1. @Seby78 s-o stapanesti sanatos. Eu am dus-o la service pentru problema cu SBS inainte de starea de urgenta. O sa verific zilele astea versiunea de soft INSA stiu sigur c-au actualizat si firmware-ul in bord pentru ca acum am si manualul in bord; inainte nu aveam.
 2. Sincer nu cred ca va fi suficient la o situatie de genul ala; cel putin nu la fel de "infipta" ca o turboalimentata. Si cu SkyX-ul si manuala tot trebuie sa retrogradez + calc pentru "depasiri rapide". Cred ca cel mai bine o scoti la un test sa vezi cum o simti sau te orientezi la alta motorizare (G150 sau SkyX).
 3. Eu vin de pe BMW E46 din 2003 - destul de comfy pt sofer de altfel & pot sa recomand calduros CX30-ul. Masina e foarte comfy pe locurile din fata & izolata la fel de bine; locurile din spate nu sunt la fel ca o bancheta de BMW dar nici nu-ti rupi spinarea pe ele. Daca mai ai nevoie de alte detalii etc., scrie aici si povestim; daca se aduna multe putem si la telefon, Skype etc.
 4. @XTL a mea e manuala cu AWD si Sky-X. Am scos-o acum vreo 2-3 saptamani cand era carantina + zapada enorma la Cluj pentru c-am fost cu ea la recall. Aveam un pic de emotii ca era zapada foarte mare dar m-am dus cu ea fara nici cea mai mica problema. Iesirea de la garajele blocului are o panta destul de agresiva - cu fosta masina nu as fi avut cum sa ies netractat; cu CX30-ul am iesit fara absolut nici o problema deci AWD-ul ala, personal, imi pare al naibii de reusit pentru un hatch cocotat.
 5. Asa e dar din ce-am citit eu, TCS Off face aproximativ acelasi lucru pe CX30 si CX5-ul curent.
 6. @Garkan eu am reusit sa scot si 9 - 10/ 100 km cu Sky-X in exterior; poate si mai mult. Cred ca devine relevanta discutia despre consum atunci cand dai si mai multe detalii gen viteza medie de croaziera, tipul traseului (drum national vs autostrada, coborat, urcat etc.). Sunt multi factori care pot sa influenteze consumul (intr-o parte sau alta). Am un Sky-X de la sfarsit de noiembrie; nu e WOW-ul promis de Mazda prin canalele lor de marketing insa e acceptabil cand vine vorba de consum vs. performante & cel mai potent motor benzinar de-al lor (momentan).
 7. @Ciorel06 nu-ti pune 100% speranta in Rabla. Motivul pentru care spun asta e ca programul cere ca masina noua pe care o cumperi sa nu depaseasca o anumita cantitate de CO2. Mai intai trebuie sa se lanseze programul; dupa, te sfatuiesc sa iei legatura cu dealer-ul ce ti-a facut cea mai buna oferta sa te sfatuiasca daca motorizarea dorita se incadreaza la Rabla. Pe urma vine si partea cealalta cu masina care-o dai la Rabla. Daca vrei s-o dai pe a ta, trebuie sa fie inmatriculata in tara in urma cu X ani (nu fabricata in urma cu X ani - inmatriculata)..daca ai o masina fabricata in 2003 dar inmatriculata in RO doar in 2015, sunt sanse sa nu se incadreze la Rabla (criteriul asta poate sa difere de la un an la altul in functie de cum decide ministerul mediului). In cazul meu, daca CX30-ul mi-ar fi ajuns inainte de termenul limita pentru depunerea cererilor de decont (~20 noiembrie 2019) ar fi trebuit sa caut alta masina pt. Rabla sau sa achizitionez una prin serviciile dealer-ului. In general, majoritatea dealerilor iti pot oferi o masina de Rabla pe la un 2000 - 2500 RON. Avantajul e ca ei fac toate demersurile, tu vi doar cu $$. Sper sa-ti fie de ajutor. Eu nu am prins Rabla insa am avut un discount destul de bun de la Autosincron din Cluj.
 8. @Ciorel06 ai si varianta cu G150.
 9. Un panou pliabil ce-ti permite sa-ti imparti portbagajul in mai multe compartimente.
 10. @colonelul bine punctat; ce-am zis eu este valabil in Romania. Alte tari probabil sunt mai "relaxate" ...sau nu.
 11. Problema e cu asiguratorii daca ai vreun accident, nu neaparat de natura tehnica. Daca incep sa sape si tu ai pe masi a roti si anvelope neconforme cu ce e in CIV/CoC esti bun de plata. Risti iar daca te opreste politia & verifica talonul.
 12. @marksman poate merita verificat la RAR in cazul asta. Si eu ma gandeam la roti de 16" pentru sezonul rece insa am aflat pe urma ca pentru modelul cu AWD (care-l luasem) aveam omologare doar pentru 18".
 13. @marksman daca ai AWD esti limitat la roti de 18" in RO. Asa se pare c-a fost facuta omologarea pt. CX30 la noi.