PatrickMZD

Membri
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PatrickMZD

  1. Salutare colegi, De curand sunt posesorul unei Mazda 3 2016 (pre-facelift), G120, AT, Sedan care printre altele vine si cu sistemul i-Stop. Cum niciuna dintre masinile pe care le-am condus pana acum nu avea un astfel de sistem, as dori sa va cer opinia in legatura cu doua mici nelamuriri pe care le am dupa cateva luni de exploatare. - Smucit la revenirea din i-Stop. In momentul in care ridic piciorul de pe frana pentru a reporni motorul, in 80% din situatii, apare o smucitura sesizabila. Am incercat sa izolez fenomenul pentru a determina ce-l cauzeaza dar fara succes. Este aceasta smucitura normala? iar daca nu, ce ar putea sa o cauzeze? - Durata idle. Cel mai mult am reusit sa cronometrez 40-45 sec de idle time, dupa 1h+ de mers cu masina. In primii km de la pornire idle timeul este pana in 15-20 sec iar apoi creste exponential. Sunt constient ca durata pe care masina poate sa tina motorul oprit depinde de multi factori, dar ma intreb daca exista un interval de idle time considerat a fi in limite normale de catre producator? Multumesc frumos!
  2. Ceea ce m-a pus putin pe ganduri este faptul ca acea smucitura nu apare mereu sau, mai corect spus, nu are mereu aceeasi intensitate. La urmatoarea revizie am sa deschid subiectul si cu cei de la service, pentru linistea mea. Multumesc pentru raspuns. Posibil sa fie si din cauza MT. Poate nu sunt destul de rapid cand ridic piciorul de pe frana si apare o mini-franare. Nu e probabil, dar nici imposibil. Multumesc pentru raspuns. Am sa intreb si la reprezentanta ce parere au. Fiind o masina din 2016 am presupun ca s-a facut tot ce se poate pe partea de updateuri si daca este intr-adevar o problema, este una mecanica. Asta insa depinde foarte mult de fostul proprietar. Multumesc pentru raspuns.
  3. Frumos! Atat de simplu dar cu impact mare asupra lookului. Am de gand sa fac si eu acelasi lucru pe a mea (gen 3). Singura retinere pe care o am este ca mutarea numarului acolo va bloca prizele de aer aflate in zona si, in timp, vor aparea probleme. Stii ceva pe tema asta? Pe forumuri nu sunt foarte multe informatii.