mituc

Vuiet Diferential 3Mps - Rezolvare

4 posts in this topic

Cam toti posesoriii de 3MPS MK1 cu care am discutat au acest vuiet al diferentialului la viteze mici cu rotile bracate o idee mai tare. Eu am remarcat zgomote din zona transmisiei si la viteze mai mari dupa un timp (cam 20k km) de la aparitia problemei la viteze mici (in jurul virstei de 45k km), si dupa ce am gasit rezolvarea mi-am putut confirma ca nu auzeam vedenii. Pe scurt, problema se manifesta cam asa:

 

 

Rezolvarea se cheama Millers CRX LS 75W90 NT. Chiar daca nu aveti 70-90k km de la ultimul schimb al uleiului din transmisie il puteti da fara probleme jos si sa-l inlocuiti pentru a scapa de problema sau doar pentru a o preveni. Singurul reseller Millers e Racingnick si la ei gasiti acest ulei cu aproximativ 127RON/l. Va trebuiesc 3 litri pentru ca in cutie intra 2.5.

Dupa ce am pus acest ulei in transmisie masina a devenit sensibil mai silentioasa, toate vuietele si huruielile de la diferential/transmisie s-au dus in treaba lor si m-au lasat in pace.

 

Atentie la indicele "LS" care inseamna ca acest ulei e pentru transmisii cu LSD, deci cereti fix produsul de mai sus si nu altceva, nu prescurtati sau mai stiu eu ce. NT vine de la NanoTechnology.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, multumim frumos pentru pont! Si eu am aceeasi problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmh, eu sau nu imi dau seama, sau nu am problema. Drept ca B35TIE nu are decat ~170k km... :p.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema se manifesta cam in 80% din cazuri, deci nu e exclus sa n-o ai. Numarul de kilometri si operatiunile de intretinere nu grabesc, intirzie sau declanseaza problema, ea e acolo si se rezolva doar cu alte uleiuri de transmisie decit cele folosite in mod normal, deci daca n-o ai atunci n-o ai.

Din cite stiu nici Vlad nu are problema asta, deci probabil ca alea mai vechi sint mai norocoase (sau nu prea folositi voi diferentialul ;) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now