Catalinsari

Alternator CX7 DIESEL

7 posts in this topic

Probleme alternator si soluții alternative de achiziție. Ați mai avut probleme cu alternatorul la CX7 DIESEL.? La 140k km cei de la service mazda mi-au spus ca alternatorul este defect. Trebuie reparat sau inlocuit. Alternatorul Mazda e 3200 ron, Ați mai încercat alternator de la alt producator, ceva sugestii?? Sau reparatii în zona Constanța?? Recomandari??

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Catalinsari said:

Ați mai avut probleme cu alternatorul la CX7 DIESEL.? La 140k km cei de la service mazda mi-au spus ca alternatorul este defect.

Nu, dar daca ai facut reviziile pe la macelari care ti-au facut reviziile cu ura si ti-au turnat ulei peste tot inclusiv in alternator, in timp acel ulei combinat cu praf e imbatabil cind vine vorba de masurarea eficientei in a strica subansamble in miscare.

 

Eu iti recomand un alternator nou, OEM. Daca-i musai gasesti si aftermarket. Jakoparts sau Lucas ar putea fi alternative viabile.

Orice varianta alegi asigura-te ca vei avea alternator nou, nu refacut, nu reparat.

Si verifica scuturile, aparatorile, etc, si daca-ti lipseste ceva achizitioneaza-le si pe alea pentru ca de obicei alternatoarele se strica de la mizerie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut Mituc, îți mulțumesc pentru răspuns dar presupunerile tale sunt răutăcioase. Toate reviziile au fost făcute doar la Mazda Constanța și BDT București iar ultimele 3 doar la BDT. 

Intre timp am desfăcut alternatorul si am gasit o perie aproape noua iar una foarte uzată si cred ca acesta este defectul. Cauza însă nu o stiu...si nici cei de la Mazda Constanța nu știu. Însă ca să schimb periile acestea vin cu tot cu releu. Am găsit componentul (releu si perii) aftermarket la 80 ron însă nu am garantia ca după schimbare totul va fi ok. Exceptând acel cărbune în interior alternatorul pare ok. Măsurătorile sunt bune la diode si infasurari.

Vreau sa vad ce oferte as gasi la dezmembrari si dacă nu e nimic convenabil voi merge pe unul nou OEM.

Am mai gasit si rola intinzator cu joc de la cureaua de accesorii.  Stii cumva la ce perioadă recomanda Mazda schimb role si curea accesorii ??  În cartea masinii nu am găsit. Mulțumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Catalinsari said:

aftermarket la 80 ron

Poti cumpara linistit si AM. Doar sa iei o firma buna, nu ERA de exemplu.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Catalinsari said:

Intre timp am desfăcut alternatorul si am gasit o perie aproape noua iar una foarte uzată si cred ca acesta este defectul. Cauza însă nu o stiu...si nici cei de la Mazda Constanța nu știu.

 

Iti lipseste vreun scut atunci?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, nici nu se pune problema să lipsească vreun scut/protecție. Mașina are full casco de la cumpărare si toate funcționează ok. Mai puțin alternatorul. Cred ca arcul care împinge peria pe colector s-a blocat cumva si nu a mai împins peria corect ce a făcut ca să apară scântei care au mâncat peria si au si uzat si colectorul de pe ax . Asta cred eu (În poză se vede doar peria care este bună, cealaltă fiind uzată complet). În plus datorită jocului din rola intinzator trebuie sa schimb role si curea dar nu cred sa aiba legătură cu peria din alternator.

20200727_150934.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, florinop2002 said:

Poti cumpara linistit si AM. Doar sa iei o firma buna, nu ERA de exemplu.

Am înțeles că sunt probleme de compatibilitate cu calculatorul mașinii și se întâmplă frecvent sa rămână aprins în bord semnul de baterie. De aceea mi s-a recomandat si de service si de la magazin sa caut originale Mitsubishi pentru a evita incompatibilități. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now