Codrin

Detalii Asociatie

136 posts in this topic

In data de 03.08.2009 a fost finalizat procesul de inregistrare pentru Asociatia ClubMazda Romania.

 

Statutul Asociatie va fi postat in cadrul acestei sectiuni.

 

Extras:

Quote
ART. 6 OBIECTIVELE ASOCIAŢIEI CLUB MAZDA ROMÂNIA

Asociaţia CLUB MAZDA ROMÂNIA are ca obiect de activitate:

6.1. Să reprezinte interesele membrilor săi în vederea îndeplinirii scopului asociaţiei aşa cum a fost definit la articolul 5.1.

6.2. Să promoveze imaginea asociaţiei pe plan intern şi internaţional, astfel încât să crească numărul proprietarilor şi utilizatorilor de vehicule marca MAZDA.

6.3. Să înfiinţeze şi să gestioneze societăţi comerciale care să desfăşoare activităţi economice directe cu caracter accesoriu şi în strânsă legătură cu scopul asociaţiei, aşa cum a fost definit la art. 5.1.

6.4. Să informeze şi să cultive interesul pentru practicarea automobilismului şi a turismului automobilistic în cadrul manifestărilor organizate de Asociaţie.

6.5. Să contribuie la conservarea parcului tehnic rutier naţional prin acţiuni de informare a deţinătorilor de vehicule marca MAZDA cu privire la valoarea tehnică şi culturală pe care o reprezintă, precum şi conjunctura care dă valoare de orice fel acestor vehicule.

6.6. Să stabilească şi să dezvolte relaţii de colaborare cu organizaţii interne şi internaţionale cu profil asemănător, cu asociaţii, cluburi şi federaţii de specialitate, precum şi cu alţi parteneri de profil, persoane fizice sau juridice.

6.7. Să colaboreze cu autorităţi şi instituţii publice şi oricare alte persoane juridice sau persoane fizice în vederea dezvoltării activităţilor descrise de prezentul Act constitutiv şi de statut.

6.8. Să sprijine şi să stimuleze manifestările organizate cu vehicule MAZDA prin acordarea de asistenţă tehnică vehiculelor de acest gen.

6.9. Să acorde asistenţă tehnică şi logistică asociaţiilor similare din străinătate care organizează manifestări ce tranzitează teritoriul României.

6.10. Să susţină libertatea de a utiliza pe drumurile publice vehicule şi necesitatea alinierii legislaţiei româneşti la prevederile legale existente în ţările Uniunii Europene cu privire la: libertatea membrilor de a importa / exporta în nume personal vehicule, precum şi piese şi consumabile pentru ele, sistem de percepere a taxelor/impozitelor şi înmatriculare în circulaţie.

6.11. Să colecteze materiale şi informaţii referitoare la istoria automobilului în general şi a mărcii MAZDA în particular şi să întocmească o bază de date care să cuprindă o listă a posesorilor şi utilizatorilor de vehicule MAZDA din România.

 

ART. 7 ACTIVITĂŢILE ASOCIAŢIEI

7.1. Derularea de activităţi de contactare, negociere şi contractare a unor produse şi servicii la tarife preferenţiale pentru membrii asociaţiei.

7.2. Derularea de activităţi şi utilizarea de înscrisuri care să promoveze imaginea asociaţiei în rândul conducătorilor de vehicule.

7.3. Organizarea şi susţinerea de reuniuni de iniţiere în tehnicile de conducere, exploatare, întreţinere, reparare şi modificare, restaurare, conservare şi întreţinere a vehiculelor MAZDA.

7.4. Organizarea şi coordonarea de festivaluri, concursuri, parade, raliuri, expoziţii şi alte acţiuni de interes sportiv, tehnic, istoric, cultural sau filantropic cu vehiculele MAZDA deţinute de membrii Asociaţiei sau de invitaţii acesteia.

7.5. Editarea şi difuzarea unor programe, broşuri, afişe, reviste, materiale promoţionale indiferent de suport realizate în cadrul Asociaţiei, menite să popularizeze imaginea şi activitatea Asociaţiei.

7.6. Facilitarea procurării de documentaţii, cataloage, piese de schimb şi consumabile pentru membrii Asociaţiei.

7.7. Editarea lunară/trimestrială/semestrială a unei publicaţii intitulată “CLUB MAZDA Magazin” care să prezinte activitatea Asociaţiei, programul manifestărilor organizate de Asociaţie, sfaturi tehnice, fotografii inedite, răspunsuri la scrisori, prezentări ale unor cluburi partenere, bursa vehiculelor MAZDA, pagini din istoria automobilismului romanesc şi internaţional, pagini din istoria MAZDA, tehnici de restaurare şi modificare.

7.8. Realizarea unor emisiuni/articole pe teme legate de activitatea Asociaţiei, sfaturi tehnice, file din istoria automobilului, etc. în colaborare cu posturi de radio-TV/publicaţii.

7.9. Asigurarea de asistenţă tehnică membrilor Asociaţiei pe toată durata desfăşurării manifestărilor organizate de Asociaţie, precum şi transportul de piese, cauciucuri, scule, lubrefianţi, în condiţiile legii, la, şi de la manifestările interne şi internaţionale.

7.10. Oferirea de sprijin logistic şi/sau material unor echipe de profil în vederea participării la manifestări legale de competiţii auto, cu vehicule marca MAZDA aflate în evidenţa Asociaţiei, în România sau în străinătate.

7.11. Iniţierea şi participarea la dezbateri pe plan naţional şi internaţional legate de evoluţia şi dezvoltarea mişcării automobilistice.

7.12. Efectuarea de schimburi de publicaţii, documentaţii, materiale, scule şi dispozitive cu asociaţii, cluburi şi specialişti din ţară şi străinătate.

7.13. Organizarea de schimburi de experienţă cu organizaţii şi cluburi similare din ţară şi străinătate.

7.14. Realizarea unei pagini web, cu adresa [……www.clubMAZDA.ro…….] pentru popularizarea activităţii asociaţiei.

7.15. Organizarea unei campanii de identificare şi clasificare a tuturor vehiculelor marca MAZDA din România, solicitând în acest sens sprijinul Poliţiei Rutiere şi al Registrului Auto Român, precum şi a altor organizaţii care promovează interesele deţinătorilor de vehicule.

7.16. Iniţierea de orice alte acţiuni privind dezvoltarea şi perfecţionarea activităţilor asociaţiei.

7.17. Asociaţia poate desfăşura orice alte activităţi economice directe, dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal şi obiectivele Asociaţiei.

 

Membrii fondatori ai Asociatiei sunt: cossoft, Codrin, danielbogdan, vlad, mazdutzu, gb_Autoexpert.

 

Taxa de inscriere este de 50 lei iar cea anuala de 50 lei.

 

In cadrul saptamanii ce urmeaza se vor definitiva parteneriatele cu B.D.T. si Arian, la nivel de Bucuresti pentru inceput. Membrii Asociatiei vor beneficia de anumite facilitati in cadrul Partenerilor, acestea urmand a fi detaliate dupa semnarea documentelor.

 

Identificarea membrilor se va face prin cardul de membru si buletin.

 

Cardul de membru va fi de tip card de credit, si va contine nume titular, VIN masina, data expirarii, iar embosata seria cardului.

 

In zilele ce vor urma, toti membrii forumului vor fi solicitati sa isi completeze semnatura cu masina detinuta si profilul cu orasul de resedinta, in vederea usurarii desfasurarii discutiilor cu potentiali parteneri din alte parti ale tarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm... de exemplu eu pot fi in standby cu acele taxe? Pentru ca nu stiu daca voi mai avea mazda :(

10x

Nu te zoreste nimeni sa dai cu banii. Pe de alta parte, parteneriatele se vor axa pe detinatorii de Mazda.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ptr cei care au doua mazda cum vom face? :D

vei avea un singur card de membru, vei plati o singura taxa, vei avea un singur vot in consiliu :)

pachetul de beneficii la parteneri il vei avea pentu ambele masini insa (ex: azi te duci cu o masina la service ai reduceri si avantaje, maine te duci cu alta ai aceleasi avantaje)

@23GLT multumim pentru felicitari, a fost de munca dar deabea am inceput, si sunt convins ca impreuna cu membrii vom reusi sa facem din ClubMazda un club performant, fiabil si placut asa ca "zoom-zoom" abea acum incepe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avand in vedere ca VIN-ul masinii va fi pe fiecare card de membru, cei 2 posesori de Mazda vor fi 2 membri de Asociatie. Vom reveni dupa ce ne punem de acord intre noi. :rolleyes:

 

ps: am revenit. Avand in vedere ca pe fiecare card este trecut VIN-ul masinii, fiecare posesor e considerat ca avand cate o Mazda, ceea ce din cate stiu e adevarat pentru toti membrii. Bogdan, tatal tau e binevenit ca membru. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Platibili la ce curs bancar? Nu era, oare, mai bine sa punem in RON taxele? Ca inca nu avem moneda nationala EURO.

Asa, in fiecare zi, e alt curs. Sa stai sa tot calculezi zecimale, nu cred ca e prea eficient.

Sa fie, de ex., 60-65RON taxa de inscriere si 40RON cotizatia anuala. Macar e o suma fixa si stim o treaba.

 

E doar o parere...nu-mi sariti la beregata. Eu oricum o sa ma conformez majoritatii. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cursul valabil este cel de la 1 Ianuarie al anului in curs. La acea data cursul de schimb era de 4.0296 lei / euro

 

Valorile calculate pentru taxa de inscriere si cea anuala sunt 60.44 + 40.29 = 100.73 ~ 100 lei.

 

Pentru Brasov speram sa se poata pastra conditiile pe care le vom avea cu Arian Vest si Nord din Bucuresti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista si cont. Inca n-am zis nimic de bani, la ultima intalnire nu am luat fara sa pot da chitanta si sa am un termen cat de cat exact pentru primirea cardurilor de membru. Va urma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am afisat reducerile pentru membri Asociatiei aici.

 

Prin aceste preturi unitare la nivelul Bucurestiului se are in vedere in final cresterea satisfactiei clientului final avand in vedere ca la preturi asemanatoare, posesorii de Mazda se vor indrepta catre service-ul care va putea presta mai bine serviciile solicitate.

 

Diferentele ramase sunt date de preturile usor diferite de intrare ale pieselor de schimb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut tuturor

Inca de la inceput tin sa precizez ca nu vrea sa jignesc pe nimeni,ceea ce o sa scriu sint parerile mele,(si poate a multora dintre cei care s-au inscris in CLUBMAZDA).Majoritatea dintre cei inscrisi,au cautat in club o familie unde sa gaseasca prieteni cu care sa pota discuta problemele,bucuriile legate de Mazda,daca pot sa ajute cu experiemtele acumulate in timp.

Multi dintre noi nu ne permitem sa achizitionam masini noi(macar ca ar fii cel mai frumos vis al nostru),si avem dupa unii niste piese de muzeu,pe care le iubim tot asa de mult ca si pe una noua.Acum sintem pusi in fata unui fapt inplinit,fara sa fim intrebati,clubul se transforma in asociatie.Trebuie sa cotizam.Dar ce avem noi de cistigat din asta?Reducerile de pret la servisuri nu este valabil si pentru noi,cei cu masinile de dinainte de 2000,pentru ca poate nu ne permitem sa le ducem acolo,sau poate ca nici nu sta de vorba cu noi,din cauza ca ,cum s-a mai spus prin forum,poate sa repare numai prin calculator.Ne bucuram daca putem sa le tinem pe linia de plutire cu piese "contrafacute",pentru ca piesa originala poate costa mai mult decit valoarea masinii.DAR cotizatia este la fel pentru toti!Va rog inca o data sa nu va suparati pe mine,dar recititi inca o data tot ce s-a scris pe tema asta.Vedeti vreunul cu o masina mai veche?Fiecare pune intrebarea cum reusesc sa beneficiez de cistigul acordat de "asociatie",asa ca dupa mine a fost normal sa i-mi pun si eu aceasta intrebare.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Statutul de membru al forumului si cel de membru al asociatiei sint lucruri diferite. Statutul de mebru al forumului nu presupune nici o cotizatie. Cel de membru al asocitiei insa da, presupune, si aduce cu sine si anumite avantaje - asta fiind ideea pentru care a fost creata asociatia.

Nu sint 100% sigur cum staulucrurile, dar ca si membru al asociaitiei cred ca poti beneficia de acele reduceri la manopera si piese indiferent de vechimea masinii. Iti poti inchipui ca fiind vorba de un club mazda principala tinta a acetsuia sint service-urile agreate mazda.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut tuturor

Inca de la inceput tin sa precizez ca nu vrea sa jignesc pe nimeni,ceea ce o sa scriu sint parerile mele,(si poate a multora dintre cei care s-au inscris in CLUBMAZDA).Majoritatea dintre cei inscrisi,au cautat in club o familie unde sa gaseasca prieteni cu care sa pota discuta problemele,bucuriile legate de Mazda,daca pot sa ajute cu experiemtele acumulate in timp.

 

Dodo, poti sta linistit, membrii forumului nu trebuie neaparat sa fie si membri in asociatie. Pe viitor poate vor exista sectiuni in forum dedicate doar membrilor asociatiei dar forumul in general este dedicat tuturor posesorilor de masini mazda si nu doar membrilor asociatiei.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum sintem pusi in fata unui fapt inplinit,fara sa fim intrebati,clubul se transforma in asociatie.Trebuie sa cotizam.Dar ce avem noi de cistigat din asta?Reducerile de pret la servisuri nu este valabil si pentru noi,cei cu masinile de dinainte de 2000,pentru ca poate nu ne permitem sa le ducem acolo,sau poate ca nici nu sta de vorba cu noi,din cauza ca ,cum s-a mai spus prin forum,poate sa repare numai prin calculator.

Salut Dodo,

 

Dupa cum s-a zis si mai sus, cotizatia NU este obligatorie. Nu va fi nimeni dat afara daca nu este membru in Asociatie. Reducerile la parteneri sunt valabile indiferent de anul de fabricatie al masinii.

 

Altfel, abia am inceput. Pentru inceput speram sa putem pastra termenii si pentru Brasov si Braila ca parte a grupului Radacini.

 

Vor urma in viitorul apropiat discutii cu toti ceilalti concesionari autorizati la nivel national, precum si cu importatori de piese (japanparts de exemplu). Prin asta speram sa acoperim intreaga gama de posesori, atat pre cat si post 2000.

 

In acest sens, eu personal sunt de parere ca existenta unui numar cat mai mare de membri in momentul in care se demareaza o discutie cu un anumit concesionar nu poate decat sa ajute. La nivel de Bucuresti a fost mai usor pentru ca discutiile s-au putut purta face-to-face, iar pe domnul Negescu de la Arian l-am avut oaspete si la intalnirea nationala. my 2 cents

 

Nu exista termene de inscriere, fiecare se inscrie daca/cand considera de cuviinta.

 

Tot ce se face se presteaza in limita timpului liber al nostru, nu suntem si nici nu vom fi platiti pentru tot ceea ce facem. Multumim pentru intelegere si rabdare.

 

Orice idei precum si critici sunt binevenite oricand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

 

Am lipsit vreo luna de prin tara si vad ca nu stati de loc. Foarte tare treaba asta cu asociatia. BRAVO.

O intrebare mica - am cautat raspuns dar nu prea am gasit - Eu am masina bagata pe firma. O pot baga in asociatie in aceste conditii ??

Sau aceasta asociatie face referire strict la persoane fizice?

 

Daca se poate sa ader si eu la asociatie, in aceste conditii, cand putem face "join in"?

 

Poate vorbim aceste detalii maine la intalnire.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu o am tot pe firma. Inscrierea in Asociatie se face in nume personal, prezentarea cu cardul de membru + C.I. se face personal la service, reducerile sunt valabile.

 

Pentru inscriere, de maine in fiecare Marti la intalnirile din Bucuresti, sau prin virarea banilor in contul asociatiei care se va face public in momentul in care vom avea un termen fix pentru cardurile de membru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Datorita perioadei de concedii la furnizorul de carduri comanda va putea fi onorata abia Martea viitoare.

 

Cei care doresc sa se inscrie imi pot trimite in continuare numele complet + seria masinii printr-un PM.

 

Pentru cei din afara bucurestiului, contul Asociatiei este RO 62 RNCB 0064 1111 8581 0001, BCR sucursala Berceni, titular Asociatia Club Mazda Romania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutari ... nu vreau sa instig la ura,dar pana la urma pt ce anume sunt acei bani pt inscriere si acea taxa anuala?Nu de alta,dar probabil o sa spuneti ca daca sunt in "club" beneficiez de reduceri la BDT(loc in care am fost odata si mi-a ajuns)!Bine,acum reducerile alea sunt mai mult de ochii lumii,ca un %7 dintr-un schimb de ulei nu te multumeste nici cu un pachet de tigari cred :angry:

Oricum,as dori sa mai stiu la ce anume mai foloseste acest CLUB LEGAL MAZDA?va participa respectiv va organiza unele competii?sau ce anume?

Eu sunt doar curios,la ora actuala fac parte dintr-un club,dupa cum bine stiti sunt multe cluburi tip "racing" ... la "clubul" unde sunt chiar se fac niste reduceri la chestii interesante si folositoare,de accea am intrebat cele de mai sus!

Bafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut kidu,

 

In primul rand nu e obligatoriu sa devii membru. Daca ti se pare ca nu se merita, foarte bine, stai deoparte.

 

In al doilea rand, daca o sa organizam una sau alta o sa anuntam atunci cand le organizam, nu spunem de pe acum "o sa organizam aia si ailalta", ca dupa aia sa discutam la nesfarsit de ce am zis sau de ce nu am organizat sau de ce nu organizam mai repede sau mai stiu eu ce.

 

Si clubul ala din care faci tu parte, ce mai organizeaza? sau ce reduceri face? Poate ne vin si noua idei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu tot ceea ce tu gasesti interesant e valabil si pentru altii, asa cum nu tot ceea ce gasim noi interesant e valabil pentru tine,de exemplu reducerile la BDT, Arian, asistenta rutiera, service roti, street unit etc. sunt interesante pentru multi posesori de Mazda, dar se pare ca nu si pentru tine.

stim destul de multi ce sunt cluburile de "racing" si ce fac dar nu avem aceleasi obiective, evenimentele sau competitiile pe care vrem noi sa le organizam sunt legate de Mazda si posesorii acestora, nu excludem nimic doar ca nu este un obiectiv al nostru pentru moment

nu este nimeni obligat sa se inscrie si in asociatie, nu inseamna ca daca nu esti din asociatie nu poti discuta pe forum sau nu poti veni la intalniri, nu vei putea insa beneficia de reduceri si probabil vor fi si evenimente sau discutii destinate strict membrilor asociatiei la care nu vei putea participa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu sunt doar curios,la ora actuala fac parte dintr-un club,dupa cum bine stiti sunt multe cluburi tip "racing" ... la "clubul" unde sunt chiar se fac niste reduceri la chestii interesante si folositoare,de accea am intrebat cele de mai sus!

Bafta

Noi nu suntem un club de tip 'racing'.

 

Suntem deschisi la idei de organizare si reduceri la 'chestii interesante', te rog continua.

 

Nu am reusit sa gasesc detalii despre clubul din care esti aici, iar site-ul este suspendat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salut kidu,

 

In primul rand nu e obligatoriu sa devii membru. Daca ti se pare ca nu se merita, foarte bine, stai deoparte.

 

In al doilea rand, daca o sa organizam una sau alta o sa anuntam atunci cand le organizam, nu spunem de pe acum "o sa organizam aia si ailalta", ca dupa aia sa discutam la nesfarsit de ce am zis sau de ce nu am organizat sau de ce nu organizam mai repede sau mai stiu eu ce.

 

Si clubul ala din care faci tu parte, ce mai organizeaza? sau ce reduceri face? Poate ne vin si noua idei.

Nu tre sa fiti rautaciosi,doar am intrebat nu am dat cu parul!Sunt mandru posesor de Mazda si nu am zis ca nu se merita,doar am pus niste intrebari la care doream evident raspunsuri!

M-ati intrebat despre clubul din care fac parte,ei bine dupa cum ati spus si voi si stiti bine,sunt destule cluburi la momentul de fatza,cel din care fac eu parte se numeste FANATIK MOTORSPORT,se axeaza in principiu pe curse auto legale si tunning,defapt tot ce tine de domeniul asta!

Nu pot sa zic exact ce reduceri se fac la noi,defapt pot spune ca este chiar o familie,lucru care pana acum l-am luat in ras,dar baietii chiar sunt de nota 10+!Exista un garaj(service) unde reparatii,tuning,diverse se fac la preturi minime uneori chiar gratuit,asta pt membrii nostrii!Exista magazine virtuale,sau unele persoane care pot aduce piese de calitate superioara la preturi minime fatza de alte comercianti!Ca si voi avem intruniri unde discutam tot felul de chestii,nu numai legate de club si masini!Sunt mai multe chestii .. poate o sa vin si eu odata cand va strangeti sa ne cunoastem si sa mai dezbatem subiectul asta!

Si la noi se strang niste bani,eventual o mica taxa cand esti admis in club .. banii care se platesc cand esti admis in club sunt folositi pt parasolar,sticker,tricou,numere personalizate!Iar taxa lunara este un fel de "fondul scolii",unde "secretara" ii tine bine bine si sunt folositi la evenimente gen 4TUNING DAYS,etc

Sa ne auzim cu bine,si inca odata repet,nu am dat cu parul!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa fie lucrurile clare, mentionez ca nici eu nu am intentionat sa fiu rautacios, si recitind ce am scris nici nu mi se pare ca am fost.

 

La fel ca tine doar am intrebat, iar tu mi-ai raspuns, chestie pentru care iti multumesc.

 

Mie personal mi-ar place sa organizam evenimente sportive, dar inca nu stiu ce si cum. Exclus concursuri de liniute, chiar si legale...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ca sa fie lucrurile clare, mentionez ca nici eu nu am intentionat sa fiu rautacios, si recitind ce am scris nici nu mi se pare ca am fost.

 

La fel ca tine doar am intrebat, iar tu mi-ai raspuns, chestie pentru care iti multumesc.

 

Mie personal mi-ar place sa organizam evenimente sportive, dar inca nu stiu ce si cum. Exclus concursuri de liniute, chiar si legale...

de ce esti impotriva liniutelor?la intalniri mazda din alte tari se organizeaza si concursuri de indemanare(trecere printre jaloane, parcari laterale)alergare pe pista(cu masina) si asa zisele liniute ...totul intr-un mediu sigur si organizat(au chiar si semafor)adica pe o pista sau pe un aeroport, lucru care marturisesc ca m-ar atrage si pe mine! eu consider ca e mai bine sa iti consumi energia pe pista decat sa te inreci ca nebunul la semafor si sa faci raliu printre masini in oras...dar cred ca deja ajungem sa discutam de alte lucruri aici unde se discuta de asociatie...codrin poate muta unde doreste ...dar eu consider ca e o propunere pentru o viitoare intalnire mazda nationala, putem juca si fotbal...sau alte concursuri pentru mazdari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ai observat ca am inceput paragraful cu "mie personal".

 

Daca oamenii vor liniute poate o sa organizam si asta, doar ca eu nu o sa particip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now