Mazda CX5 - Jinba Ittai - Just like the symbiotic relationship developed over time by a horse and rider

B218NAC

Membri
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About B218NAC

 • Rank
  Junior

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti
 • Model
  CX-30
 1. Cam așa mi se întâmpla cu P20 Pro. La momentul respectiv utilizam altă versiune de AA. Câteodată nu reușeam să mă conectez deloc și scoteam cablul. Pățeam așa în mod frecvent dacă nu lansam AA imediat după conectare.
 2. Intr-adevar rezervorul este de 48l așa cum arată în configurator. Consumul a fost efectuat plin la plin, însă pistolul a sărit la 41,2l în condițiile în care range arată 5km (am alimentat la aceeasi6pompa). Trecem peste. 7 /7.5 pentru 325i este consumul normal al motorului respectiv în stare bună spre foarte bună, așa aveam și la 2.2. Mersul urban însă era usturător. Legat de zgomot la 130km/h, eu personal, consider că este foarte scăzut. Și fac comparația tot cu e46 benzină care am avut-o din 2006 până acum cand am dat-o la rabla.
 3. Postarea a fost pe topicul de discuții generale și mutată de admin, o idee foarte bună de altfel. Cineva a inițiat o discuție legată de o posibilă diferență între consumul afișat pe BC și cel la pompă. Eu personal consider că este vorba despre un update/refresh al consumul ușor "întârziat" al BC-ului și susțin prin faptul că dacă aș fi alimentat la întoarcere fără să mai merg în București, unde valorile de consum au fost mari, deci substanțial diferite față de consumul anterior, ieșea clar consumul de 6.9. De ce? Pentru că mai aveam range de vreo 180 de km. Asta înseamnă un range de ~ 600 de km (pe traseul meu) în condițiile unui rezervor de 42 l. Și nu mă plâng de consum dacă asta s-a înțeles, având în vedere că vin de pe un 2.2 benzină pe un e46.
 4. Încercați să instalați ultima versiune (compatibilă cu telefonul fiecăruia). Functionează toate combinațiile indicate de voi, radio, YT și YT music fără cont premiu. Eu împerechez AA cu un S10.
 5. Revin cu impresii despre consum. SkyX AWD 6AT. 503 km în total, din care vreo ~ 440 pe ruta București-Râșnov (pe A3). Aici intră un drum în poiană, unul în Brașov și unul până la cota 1400. Diferența este efectuată în București. Mașină plină 2 adulți, copii și bagaje. Pe autostradă ~130 km/h și în rest maxim 120. Consum pe BC 7.6, consum la pompă (aceeași pompă) 8.2. Benzină folosită petrom 99. Consumul la întoarcere a fost 6.9 și a crescut în București (mașina utilizată în trafic de zile lucrătoare). Ca și concluzii: Consumurile de fabrică consider că se pot obține, în special cel extraurban fără probleme, ba chiar mai mic (exclus regim de autostradă). Consumul urban, mai ales în București este destul de dificil de atins dar nu imposibil. Eu am 3500 de km și pot spune că pe distanțe scurte gen 5 km dimineața, consumul este dezastruos. Adică dacă se merge la serviciu dus întors ~10 km mașina va consuma lejer 15%. Dacă drumurile efectuate ajung la 10-15 km (un drum) motorul ajunge să intre în plaja optimă de funcționare și eu cel puțin am avut deplasări cu consumuri de 7, 7.5. Regimul de mers extraurban în plaja 40-110 km/h variază între 3 și 5%, funcție de înclinație. Nu înțeleg însă grafica pe afișaj, în sensul că perioadele de staționare cresc consumul enorm, mereu arată 15%, chair și cu i-stop activ (deci 0 consum) grafica va arăta 15% în momentul refreshului și consumul automat crește (ex. oprești la semafor consum 9, i-stop activ 30 de secunde, pleci și ulterior consumul va arăta peste 9).
 6. Mi se par destul de interesante șinele de pe plafon.
 7. Se pare că încep să apară recall-uri pentru problema cu frânarea automată. VIN-ul meu apare pe Mazda UK, nu însă și pe site-ul nostru.
 8. Talonul de parcate l-am ridicat pe 06.01 (am primit SMS) iar impozitul a fost 9 lei (sector 3).
 9. Nu știu dacă va ieși ceva. Eu am ceva asemănător, mult mai puțin, pe bara spate. Am avut mașina la @OvdiuH și conform spuselor lui nu se poate insista prea mult pe zonele de plastic nevopsit.
 10. Se poate... https://www.auto-motor-und-sport.de/verkehr/rueckruf-mazda-3-cx-30-steuersoftware-notbremse/
 11. Se pare că da. Si nu numai CX-30. https://m.carsdirect.com/automotive-news/2019-2020-mazda3-recalled-for-false-brake-activation Mie nu mi s-a întâmplat până acum să frâneze fals. A frânat o dată pe față și de două ori la mers cu spatele dar a avut "dreptate". Iar de alte 2 dați doar a avertizat sonor, nu mi-am dat seama de ce, nu era niciun pericol.
 12. Legat de vopsea, sensibilă sau nu, cred ca toate mașinile au de suferit de la spalatoriile cu perii. Nici cele normale unde "usucă" cu aceeași cârpă/prosop zeci de mașini, nu sunt departe. Personal am spălat-o numai în spălătorii de tip self wash iar pentru uscare folosesc prosop din microfibră și până acum nu am observat nicio zgârietură. De asemenea, la recomandarea lui @OvidiuH, evit spalatoriile cu perii.
 13. Am făcut plinul acum și voi reveni cu păreri legate de consumul afișat pe BC și cel la pompă (SkyX). Până atunci pot spune că a început să scadă consumul mașinii, are vreo 2800 de km. Sau poate m-am obișnuit cu ea și reușesc eu consumuri mai bune. Însă la început, în București, nu scădeam sub 10 indiferent de mers și trafic (doar seară când puteam merge constant mai mult timp aveam consumuri sub 10), spun asta groso modo, nu am stat geană pe consumul mașinii. În 2000 de km (de la ultimul reset) am mers doar în București și 5 drumuri extra către Giurgiu iar consumul afișat pe BC a fost fix 9.0. Acum am resetat consumul și atașez câteva poze unde apar diferențe între consumul afișat pe ecranul mare și cel afișat pe ecranul mic de la volan. Pozele sunt de la 0 până la 2,3 km, adică din pompă până acasă iar diferența între cele 2 afișaje pare să se micșoreze spre final.
 14. Salut. Android auto functionează pe Mazda (la Toyota nu merge...deocamdată). De la ultimele discuții legate de AA, a mai apărut o versiune pe apkmirror care functionează ireproșabil împerecheată cu S10 și un cablu de date Baseus. HUD cred ca se poate dezactiva, în orice caz din meniu i se poate scădea intensitatea luminoasă. Poți memora setarea pe memoria scaunului de la șofer. Legat de haion am observat că deschide greu când mașina este în pantă (de altfel cred că este normal). Să auzim numai de bine.
 15. Mersi. Cum a zis și Marius, obișnuința cu mașina anterioară...