AurelianVoicu

Membri
 • Content count

  538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

AurelianVoicu last won the day on August 3 2016

AurelianVoicu had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutral

1 Follower

About AurelianVoicu

 • Rank
  **
 • Birthday 06/19/08

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti
 • Model
  3

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

1898 profile views
 1. Salutare! Are cineva experienta cu cetatenii astia: https://autorulate.radacini.ro/ ? Vazusem un CX5 la ei, parea ce imi trebuie. Nu mi-e clar daca au vreo asociere cu Mazda, cum ajung masinile la ei (buy-back) sau daca ma pot baza pe garantia lor. Le dau maine un telefon sa vad in ce ape se scalda, dar ma gandeam ca a mai avut cineva de a face cu ei. Seara buna!
 2. Au stat la "racoare", insa sunt cam taricele
 3. Salut! Cam care este durata de viata a anvelopelor de iarna? Am niste Michelin Alpine de vreo 6 ani. Sunt impecabile, nu prea merg iarna. Insa mi-e ca-si pierd proprietatile odata cu varsta.
 4. Salut! Da, eu am schimbat-o, din acelasi motiv. Am luat de pe autokarma ce am gasit, ceva Klok_smth. Cum spui si tu, e o tabla chioara. Insa, ce am obsevat eu la baia veche (i-am rugat sa o puna in portbagaj) este ca rugina era doar de suprafata. Cred ca mergea curatata cu flex-ul si tratata apoi impotriva coroziunii.
 5. Salut! Poti pune te rog cu acel furtun de vacuum? Eu am acelasi tacanit, supposedly cauzat tot de VIAS valve actuator. Am incercat sa scot conectorul de la acesta insa nu am vazut nicio modificare in comportament. Thx!
 6. Ok, vin de la BDT. Concluzia lor este ca de vina pentru acest "tacanit" este o clapeta, 20-130-No2 in diagrama postata de @mituc aici: Ajung acasa in parcare si zic hai sa verific si eu. Pornesc motorul, zgomotul este audibil, decuplez conectorul de la acel actuator no2 ... zgomotul continua. Decuplez conectorul de la actuatorul no1... zgomotul e tot acolo. Acum stau si ma intreb cum si-au dat cei de la BDT seama ca actuatorul 20-130-No2 este cauza problemei. Urmeaza sa discut maine cu ei, poate ne lamurim.
 7. Am citit acel thread si eu aveam impresia ca este despre un zgomot temporar, de cateva minute, la rece. La mine e invers. La rece tace malc si in momentul in care se tureaza si revine din ture se aude. Sau dupa un drum de 10-15 minute, mers normal.
 8. Da, din clip-ul pus de laur mai sus, pe la 3'48'' se vede cum trage de ele si au un usor joc. Am mai cerut intre timp niste cotatii de pret. M-au sunt unii si vroiau 6200 doar pe clapete, 8000 si ceva (nici nu am retinut exact) pe galerie cu totul. Bai taica, sunt niste plastice zic, cum mama zmeilor sa fie 6200 RON? Sunt unii pe afara de le-au scos cu totul (mazda 3 VTCS removal), cu rezultate mixte. Unii zic ca dupa masuratorile pe dyno au cam 10hp in plus in mid range, altii ca le tremura masina la ralanti in draci. Daca as gasi sh functionale (vad ca testul vizual si mecanic(tragi de ele) este simplu) le-as instala in locul astora ale mele.
 9. Hmm... vad ca aftermarket nu gasesc galerie. De fapt nu gasesc nimic in afara de garniturile de la flapsuri. Ciudat e ca la Ford se gasesc flapsurile separat.
 10. Ba cred ca pot crapa. Am citit despre niste probleme similare la Ford cu Duratec-uri. Explica tipul asta pe la secuda 48. De fapt vad ca e acelasi tip https://www.youtube.com/watch?v=vBxm5QjD0PY Eu astept sa ajung diseara la ei la service sa imi zica exact ce clapete. Din cate am vazut in service manual galeria are pe langa runner flaps si si o valva de idle air control. L.E. Ciudat un pic ca la mine doar cand se incalzeste bine motorul incep sa pacane/tacane.
 11. Revin cu un update la problema mea. In service a reiesit o problema la clapeta (clapetele, nu am inteles daca sunt mai multe, aflu exact cand ma duc sa ridic masina) de la galeria de admisie. Aparent clapeta se schimba cu tot cu galerie, la un pret nu tocmai modic, 5700 RON. Am intrebat si se pare ca pot merge cu ea asa, o sa aflu exact cu ce riscuri. Intrebarea mea este daca nu pot inlocui doar acea clapeta.
 12. Ca sa revin la subiect... - Laur, uzura tachetilor se manifesta audibil in vreun fel? - Am mai citit un pic, "piston slap" in marea majoritatea a cazurilor este legat de "cold start" si dureaza doar cateva minute. La mine zgomotul este "acolo" tot timpul. Adaug pe lista suspectilor: rod knock, oil pump.
 13. Mmm... as fi un pic rezervat in privinta asta. A mea are 9 ani si am intretinut-o numai in service de reprezentanta. Nu stiu cati altii mai fac asta. Si totusi probleme apar, cu tot cu intretinere corecta.
 14. Splai
 15. Verificat uleiul, aproape de maxim. Am facut programare in service in primul slot disponibil. Vedem ce zic.